Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Περί «διακωμώδησης» το ανάγνωσμα!


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόεδρός του κα Παγώνα Ζερβουδάκη αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας κάνοντας λόγο για «διακωμώδηση του δημοτικού συμβουλίου».
Προφανώς αναφερόταν στο δημοσίευμα του φύλλου της 14ης Οκτωβρίου και για τα όσα ειπώθηκαν με την αναφορά του κ. Ζουριδάκη περί ανακατέματα Δημοτικών Συμβούλων για τη μετάθεση του Λιμενάρχη, (ο οποίος στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι έληξε το θέμα αλλά δεν ανακάλεσε).
Επιπλέον οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το θέμα του Λιμενάρχη δεν έχει λήξει, αλλά αντιθέτως αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.
Σε ότι αφορά στα περι «διακωμώδησης» η φωτογραφία μας στο συγκεκριμένο άρθρο είχε στόχο με χιουμοριστικό τρόπο να καταδείξει την ένταση που υπήρξε εκείνη την ώρα μεταξύ δύο συμβούλων, για ένα θέμα που ασχέτως με το αν θεωρείται «επίσημο» ή «κουτσομπολιό» κατά την κρίση μας είναι πολύ σοβαρό.
Άλλωστε η κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελευθερία του Τύπου, μας επιβάλλει να εκφράζουμε την δική μας κρίση και άποψη για τα όσα γίνονται, σεβόμενοι τους κανόνες δεοντολογίας, χωρίς να θίγουμε υπολήψεις και χωρίς να κατηγορούμε τον οιονδήποτε χωρίς αποδείξεις.
Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να τονίσουμε πως, οι φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν (αναλόγως με τα άρθρα) για δήθεν «πόλεμο» της εφημερίδας στην δημοτική αρχή, είναι όχι μόνο ανυπόστατες αλλά και όλως διόλου κακόπιστες.
Η σωστή και αντικειμενική εφημερίδα είναι με τους αναγνώστες της, και σε ότι μας αφορά με τους Σελινιώτες και με κανένα άλλο.
Και επιπλέον κανόνας της Δημοκρατίας είναι πως η κάθε δημοτική αρχή και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κατοίκων κρίνονται διαρκώς στην διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στις εκλογές.
Να συμφωνήσουμε με την Πρόεδρο του Συμβουλίου, πως οι – έως τώρα συνεδριάσεις – γίνονται σε πολύ καλύτερο κλίμα απ’ ότι παλαιότερα.
Όμως σε κάθε περίπτωση η εφημερίδα μας είναι υποχρεωμένη να γράφει όσα αναφέρονται στα ΔΣ και γενικώς να γράφει και τα καλώς και τα κακώς κείμενα.
Άλλωστε γι’ αυτό οι συνεδριάσεις είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΑΝΟΙΧΤΕΣ σε όλους τους πολίτες και καλό θα ήταν όσο γίνεται περισσότεροι να τις παρακολουθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μνημόσυνα της Κυριακής στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Τα μνημόσυνα της Κυριακής στο Δήμο  Καντάνου-Σελίνου Πατήστε εδώ