Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ήρθε η ώρα για να στηριχθεί η τοπική οικονομία.




Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια από την ίδρυσή της, βρίσκεται σε ένα σημείο που αποτελεί σταθμό σε αυτή την 20ετή λειτουργία της.


Η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών μπορεί να πέτυχε, καθώς το βασικό ποσό που χρειάζοντο αντλήθηκε από ιδιώτες επενδυτές, όμως ο αντίστοιχος στόχος είναι ακόμη πιο κρίσιμος για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και ειδικά για την Τράπεζα Χανίων.


Και αυτό λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα που έχει η Τράπεζα, που την διαφοροποιεί από τις συστημικές. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι είναι Συνεταιριστική και απευθύνεται πρωτίστως στην τοπική κοινωνία, στις τοπικές επιχειρήσεις, στην τοπική ανάπτυξη.







Ας μην ξεχνάμε πως η Τράπεζα Χανίων απασχολεί 200 εργαζόμενους στα υποκαταστήματά της και υπάρχουν και άλλοι 450 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις οι οποίες συνδέονται άμεσα με την Τράπεζα Χανίων (ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ  ΚΡΙΑΡΑΣ  κλπ) καθώς και σχεδόν 6.000 ντόπιοι επιχειρηματίες που έχουν στηριχθεί από την Τράπεζα.


Η διατήρηση αυτού ακριβώς του χαρακτήρα - με ανθρώπους στα διοικητικά συμβούλια και εν γένει στις διοικήσεις, που να προέρχονται από την τοπική κοινωνία και να νοιώθουν τις ανάγκες των ανθρώπων και των επιχειρηματιών της – είναι και το ζητούμενο από την κάλυψη του βασικού κεφαλαίου που χρειάζεται,  από τους ιδιώτες, παλαιούς και νέους μετόχους.



Και μπορεί η Τράπεζα Χανίων να ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με θεσμικό επενδυτή από την Ελλάδα για να επενδύσει στο 50% της ανακεφαλαιοποίηση της  που είναι αναγκαία, όμως προϋπόθεση είναι να καλυφθούν και τα υπόλοιπα χρήματα από τους ιδιώτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» που λέει ο σοφός λαός για να αποδείξουν οι Χανιώτες πως στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις.



Γιατί και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων είναι μια τοπική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μνημόσυνα της Κυριακής στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Τα μνημόσυνα της Κυριακής στο Δήμο  Καντάνου-Σελίνου Πατήστε εδώ